Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
Increase text size Decrease text size Print

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Yalın Sağlık Uygulamaları" konulu konferans düzenlendi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5. Blokta düzenlenen konferans, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Ahmet Emin KİLCİ, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail KILIÇ, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ömer Faruk ÖZYURT, hastane yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanının katılımı ile gerçekleştirildi.

Yalın Sağlık Uygulaması hakkında bilgiler veren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN. “Yalın Sağlık Uygulamalarında temel amacımız, tedavi sürecine hastanın gözü ile bakarak ‘Gerçek Değer’i bularak odaklanmak ve süreçlerdeki israfları, hata ve iş gücü kayıplarını yok ederek toplam tedavi süresini ve maliyetleri azaltırken hizmet kalitesini de arttırmaktır. Biz 10 ayrı yerde 25 ayrı hizmet binasında 40 akademisyen, 630 hekim, 3 bin 400 sağlık çalışanı, bin 400 şirket çalışanı ile hizmet ettiğimiz bu dev komplekste, daha nitelikli daha az israf eden bir hastane kültürü oluşturmayı amaçladık. Acil kliniğimizde, eczanemizde, ameliyathanemizde ve ortopedi kliniğimizde 5 ayrı bölgede yalın sağlık uygulamalarını gerçekleştirdik.” dedi.

Şehir hastanelerinin, kâğıtsız hastane olma yolunda çok büyük destek sağlayacağını belirten Doç. Dr. Özcan “Ayrıca nitelikli, hasta yatağı ve otel konforunda hastane hizmeti sunmamıza yardımcı olacak. Ancak bu konsepte göre hizmet sunmak için kurum kültürü oluşturmamız ve zihni bir dönüşüm gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Uygulama kapsamında ORAN Kalkınma Ajansının bize sağladığı bu destekle hastane içerisinde bir ön proje olarak bir kurum kültürü oluşturduk. Anlamsız süreçlerimizi tekrar gözden geçirdik ve çalışanların vaktini israf etmeyecek şekilde yeniden düzenlemeler yaptık. Hastalarımıza daha iyi nasıl hizmet verebiliriz sorusunun cevabını aradık.” şeklinde konuştu.

Program hazırlanan hediyelerin takdimi ve teşekkür konuşmaları ile sonlandırıldı.